Betrouwbare partner

Z

Vlotte levering

Betaalbare grondstoffen

Home » Argex korrels

Argex korrels zijn u vast bekend doordat deze veelvuldig gebruikt worden in bloembakken. Er zijn echter meer gebruiksmanieren mogelijk. Grondstoffen Noord Nederland uit Groningen levert deze korrels, die ook nog eens milieuvriendelijk zijn.

Wat kunt u met Argex korrels?

Argex korrels zijn geëxpandeerde gebakken kleikorrels en gebruikt u op diverse manieren. Dit varieert van het gebruik voor het filteren van een zwemvijver tot aan gebruik voor de isolatie in thermovloeren. Andere manieren waarop Argex korrels worden toegepast zijn:

  • In de geotechniek: de korrels worden gebruikt als aanvulling achter keermuren, grondverbeteraar en bij de constructie van ondergrondse tunnels en afremzones.
  • Als beton: van de korrels kan beton worden gemaakt. Dit heeft als voordeel dat het beton ontzettend licht en onbrandbaar is. Daarnaast biedt het een goede akoestische en thermische analyse.
  • Als biofiltratie: de korrels worden gebruikt voor het biologisch filteren van een zwemvijver of voor de individuele behandeling van afvalwater.
  • In de groenvoorziening: de korrels worden veelvuldig gebruikt in bloembakken.
  • Op sportvelden: de korrels worden gebruikt als drainagelaag bij de aanleg van sportvelden.
  • In waterbeheersing: de Argex korrels worden gebruikt als waterbuffer- of infiltratiebekken. Ze houden namelijk vocht vast en vertragen de afvoer.

De Argex korrels kennen nog meer voordelen naast de vele toepassingsmogelijkheden. De korrels hebben een onbeperkte levensduur en een groot draagvermogen. Daarnaast zijn de korrels vorstbestendig en onbrandbaar. Ook kunnen de korrels een 100% natuurlijke isolatie vormen en kennen ze een laag gewicht en een hoge stabiliteit.

Neem contact met ons op bij interesse in deze korrels

Kortom, Argex korrels zijn te gebruiken bij vele projecten. Heeft u interesse in deze korrels of andere grondstoffen? Neem dan contact met ons op via 050-8512533 of info@gnngroningen.nl. Ons bedrijf in Groningen is op werkdagen bereikbaar tussen 07.00 en 16.00 uur. U kunt tevens bij ons terecht als u producten zoals bouwzand of metselzand wilt aanschaffen.

Contact

Kijk voor meer informatie op de volgende pagina's: